daphnejouwpersonaltrainer@gmail.com

That strong feeling !

Home / Blogs / That strong feeling !

Een blog… Het kopje staat al langer als een jaar klaar op m’n site en een kop vol ideeën, easy toch? Maar dan de tijd, het uitvoeren en nadenkend, waarom dan eigenlijk? Ik heb voor een beroep gekozen om andere te helpen, te begeleiden, te motiveren en soms een verandering te brengen in hun levensstijl. Ik vind mijn levensstijl zelf erg fijn en vooral leuk om dit over te brengen. Dusja, waarom ook niet? Foto’s, filmpjes, en blogs, keep in touch!

IMG_6531

Laten we bij het begin beginnen, ik heb me afgelopen jaren opgewerkt tot zelfstandige ondernemer. Personal trainer. Of ik dan zelf mee train word me vaak gevraagd, maar nee dat zou betekenen dat ik gemiddeld 40 uur per week zou trainen. ”Maar je traint toch wel zelf ?” ”Ja, tuurlijk. Ik kan niet zonder. Ik hou van krachttrainingen, zie t als een verslaving en wou dat sommige trainingsresultaten VEEL sneller gingen.” ”Maar wil je dan zo’n bodybuldster worden?” Nee, absoluut niet, ik houd van de vrouwelijke rondingen en vind dat spieren van het lichaam mooi getraind en gevormd mogen zijn, maar laat duidelijk zijn: niet dun en droog. Verder merk ik in het dagelijks leven dat ik me sterk voel en ik heb mn lichaam leren kennen. Ik ben er van overtuigd wanneer je sterk en fit het leven door gaat, vele dingen je makkelijker maar ook plezieriger afgaan. Dus laten we dit allemaal doen? En ik kan je helpen. ” Oké, ben ik mezelf nu een interview aan het geven……?

Laat duidelijk zijn dat ik trainen heel fijn vind en dan met name krachttraining en boksen (body-kick). Ik vind het het daarom ook super om deze drive over te kunnen brengen aan mijn, klanten. ”Hoe noem je eigenlijk de mensen die bij je trainen?” ”Tja, klanten vind ik niet toepasselijk, sommige komen 2 tot 3 keer per week, 1 op 1, leden?” Ach, t maakt ook niet uit.

Eerlijk gezegd schakelt mijn gedachte nooit uit, ik denk altijd aan de mensen die bij me trainen. Eten ze wel goed, voldoende of juist te weinig?? Zullen ze zelf nog denken aan hun cardio workout? Hun doelstellingen zijn ook mijn doelstellingen. Het belangrijkste is alleen dat zij ook het beste uit zichzelf halen buiten de tijden dat ze bij mij zijn.

Ik vind het mooi hoe een lichaam kan veranderen maar vooral, de mens. Uitspraken zoals:
” Mijn gezin vind me een stuk gezelliger sinds ik sport.”
” Ik voel me een stuk sterker in mn vel zitten.”
” Ik kan weer met een glimlach in de spiegel naar mezelf kijken.”

Dit laat dan weer zien, dat sport niet altijd prestatie gericht hoeft te zijn, zoals eerste worden van een wedstrijd of toernooi. Het heeft wel degelijk te maken met het jezelf zijn en ontdekken als persoon. Het is niet voor niets aanbevolen om te bewegen, de richtlijnen van dagelijkse voeding en beweging en een BMI bepaald wat een ”gezond” of ”ongezond” gewicht is. ”Maar dit zijn dan toch prestaties die je moet behalen?” NEE, dit hoort je basis te zijn. Ik wil ook nooit dat mensen zeggen, ik volg een traject, of een dieet. No way. Het is de basis, de basis van je levensstijl. En als jij vanuit daar dan wel meer ”prestaties” wilt leveren, zoals de hype ”that squat ass” tja, dan moeten daar een tandje harder voor werken. Because you don’t get the ass you want by sitting on it! En dan, komen we toch weer uit bij krachttraining. Je begint me passie al een beetje te voelen???? I hope so.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *