daphnejouwpersonaltrainer@gmail.com

Resultaten behalen?

Home / Blogs / Resultaten behalen?

Resultaten behalen…

Ik kijk van de week tijdens het trainen in de spiegel en denk er gaat iets fout?? Afgelopen weken heb ik m’n voeding wel strikt gehouden alleen niet consequent afgewogen. Zal dit de reden zijn wat zich gelijk uit in m’n trainingsresultaten? Ja, dit kan zeker een reden zijn. Zowel als bij het verliezen van de kilo’s als het willen aankomen van spiermassa is de juiste voedingsinname belangrijk. Dan komen we weer terug op het basis en doelstellingen verhaal.

De basis moet goed zijn, uitgebalanceerde voeding je kent het wel. (zie hieronder adviezen voedingscentrum.)

Huidige Schijf van Vijf en adviezen
Volg je de huidige Schijf van Vijf dan ben je heel gezond bezig. Sommige adviezen uit de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad staan al in de Schijf van Vijf en zijn nog steeds van toepassing:

▪ In ieder geval 200 gram groente en 200 gram fruit per dag, uitleg
▪ Volkoren graanproducten, zoals brood en pasta, in plaats van witte varianten, uitleg
▪ Zachte vetten en olie in plaats van boter en harde margarine, uitleg
▪ Niet te veel rood vlees en bewerkt vlees (incl. vleeswaren), uitleg
▪ Enkele porties zuivel per dag, uitleg
▪ Elke week vis, uitleg
▪ Minder zout, uitleg
▪ Minder frisdrank, uitleg

Aanvullende adviezen
Daarnaast zijn er adviezen die je nu al kunt gebruiken als aanvulling op de huidige Schijf van Vijf en die we verwerken in de nieuwe Schijf van Vijf:

▪ Meer peulvruchten
▪ Dagelijks wat ongezouten noten
▪ Dagelijks groene of zwarte thee
▪ Gefilterde koffie in plaats van ongefilterde koffie (kookkoffie of cafetiere-koffie)
▪ Minder vruchtensappen
▪ Liever geen alcohol

Maaaar, als we dan toch kilo’s kwijt willen raken, spiermassa willen opbouwen of strakker willen worden, moeten we een tandje extra geven en wat consequenter zijn. Vanuit de basis ga je dan kijken wat heb ik extra of juist minder nodig om deze doelstellingen te behalen. En is dit dan een dieet? NEE, je bereid je basiselementen uit om gewenst doelstelling te behalen. Een dieet klinkt gewoon als een verboden woord, dus ik wil het niet horen.

Een klant vertelde dat er steeds meer interesse word getoond naar zijn sport en voeding, hij heeft namelijk 3 keer in de week personal training bij mij en soms periodes van 4x p.w. ‘’Wanneer ben je dan klaar?’’ Werd hem gevraagd. Dit klinkt bij mij als: ‘’Wanneer ben je klaar met je sportieve en gezonden levensstijl?’’ Snap je me… ?

Om even terug te komen op de juiste voeding, als de basis goed is, of nog helemaal niet? Gaan we hier natuurlijk voor zorgen. Vanuit daar gaan we kijken: wat heeft je lichaam nodig. Het aantal calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten en/of misschien supplementen/vitamines etc.

Hier zijn verschillende berekeningen voor en belangrijkst is ook om te kijken waar je lichaam op reageert. Leer je lichaam kennen, vanuit daar kun je het beste uit jezelf halen. En ja, daar komt bij mij dus de keuken weegschaal weer van pas want je snapt nu, bij mijn doelstelling horen bepaalde voedingsinnames en die moet ik na streven bij het behalen van mijn doelstellingen. Hoe zit het met jouw voedingsinname en doelstellingen? Laat gerust een comment achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *