daphnejouwpersonaltrainer@gmail.com

Fuerteventura, sport-vakantie

Home / Blogs / Fuerteventura, sport-vakantie
Fuerteventura, sport-vakantie

26,27,28,29 mei'16 stond het eerste sportweekend in Spanje gepland. Een super ervaring voor zowel voor mij als de deelnemers. Daarom staat er in september weer 1 in de agenda en dit keer een 5 daagse! Er zijn nog 2 plekken beschikbaar. Heb jij interesse, mail dan snel naar daphnejouwpesonaltrainer@gmail.com 

Ben jij benieuwd naar de ervaringen? Lees het hieronder, 1 van de mannen deelt het met ons! 

Resort
Vlak voor het landen op Fuerteventura zie je een resort liggen: groter en mooier dan alle andere complexen erom heen. Ik vond het daarom erg fijn om te horen dat dit ons resort was voor het komende weekend. Het is vlakbij de supermarkt en het strand en er zijn meerdere zwembaden. De huisjes zijn netjes, net de tropische variant van Center Parcs.

Eten
Daphne kan heerlijk en gezond koken. Na het vele sporten is het gezellig om met iedereen te eten. Heel fijn dat je dan niet zelf hoeft te koken maar zo kunt aanschuiven.

Trainingen
Door een goede balans tussen inspanning en rusten is het mogelijk om drie keer per dag te trainen. Je merkt wel dat je lichaam iedere dag vermoeider raakt. Maar door de afwisseling in verschillende trainingen is het goed vol te houden. 

Tijdsindeling
Ik vond de eerste dag erg pittig met twee trainingen en de heenvlucht. De rest van de dagen heb ik me niet verveeld maar zeker ook geen opgejaagd gevoel gehad. Er is voldoende tijd om uit te rusten en samen of alleen de omgeving te verkennen. Het schema is voldoende flexibel zodat er rekening gehouden kan worden met wensen vanuit de groep.

Omgeving
Fuerteventura is een vulkanisch eiland en ik moest er even aan wennen voordat ik hiervan de schoonheid in kon zien. Met de fietstocht kom je op een gedeelte van het eiland wat nog ongerept is en dit is schitterend. 

Weer 
Het weer op het eiland is perfect om te sporten. Door een heerlijke zeewind is het altijd lekker sportweer.

De groep
We waren elkaar weleens tegengekomen voor of na het sporten maar ik kende eigenlijk niemand in de groep. Op de eerste dag hadden we een gezamenlijke training in Delft en toen wist ik al: dit gaat heel gezellig worden de komende dagen. En dat klopte ook. Als Jeroen weer meegaat dan boek ik ook zeker weer!

Lichamelijk 
Ik ben behoorlijk ‘droger’ geworden in dit weekend. Mijn fourpack werd een sixpack. Dat ik daarbij ook 3 kilo gewicht verloor was eigenlijk niet de bedoeling. Ik heb in het trainingsweekend zoveel gedronken dat mijn eetlust veel minder dan normaal was.

Geestelijk 
Ik ging relaxed op vakantie en kwam gebruind en net zo relaxed weer terug.

Gevoel/resultaat na het tripje
Ik heb nu ervaren hoe je in korte tijd veel resultaat kunt boeken. Dit ga ik gebruiken om me voor te bereiden op de volgende progressieshoot.