daphnejouwpersonaltrainer@gmail.com

Gezonde cheesecake

Home / Blogs / Gezonde cheesecake
Gezonde cheesecake

Bodem:

100 gram cashewnoten
75 gram lijnzaad
40 gram kokosolie
3 el honing
Flinke snuf zout. (ik draaide 5 keer aan de zoutmolen)
1 lepel water.
De vulling:

500 gram (magere) kwark
2 rijpe bananen
4 eieren (3 geheel, 1 alleen eiwit)
1 schep proteine (ik heb de smaak banaan gebruikt)
2 limoenen
4 el honing

Hoe je deze gezonde cheesecake maakt:
Bedek de bodem van je springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in. Verwarm de oven voor op 175 graden.

We beginnen bij de bodem. Neem de cashewnoten en lijnzaad en doe deze samen in de keukenmachine. Laat deze kort malen, zodat er nog grove stukjes tussen zitten. Doe het noten/lijnzaad mengsel in een kom en voeg het zout toe.

In een ander bakje doe je de kokosolie met honing, en warm deze even op in de magnetron of in een pannetje op het vuur zodat het goed vloeibaar wordt. Dan roer je dit door de rest.

Verdeel egaal over de bodem. En zet deze in de oven voor 10/15 minuten.

Ondertussen maken we de vulling:

Dit kun je in de blender/keukenmachine doen. Dan gooi je gewoon alles erin – de limoenen eerst raspen, en daarna het sap eruit persen – en laat de machine het voor jou door elkaar mengen. Natuurlijk kun je dat ook met de hand doen, t duurt alleen wat langer. Het moet in ieder geval een glad mengsel worden zonder stukjes en klontjes.

Giet deze over de bodem en verdeel egaal. Zet nu terug in de oven voor zo’n 35 tot 40 minuutjes. Als de bovenkant net begint te verkleuren dan is die goed. Dat kan snel gaan na een half uur, dus houdt ‘m in de gaten!

Zet de oven uit en laat de cheesecake nog even rusten met het deurtje open. Als die zo goed als afgekoeld is kan die in de koelkast. En heb je de dag erna lekker cheesecake voor ontbijt zoals ik nu.

Ik heb er 12 puntjes uit gesneden. Voedingswaarde per punt:
171 cal
12,75 gr koolhydraten
9,1 gr vetten
9,8 gram eiwitten
5,25 suikers

IMG_9180